piątek, 14 lutego 2014

Deser bananowo - jagodowy

Nie ma nic piękniejszego nad smak bitej śmietany i owoców. Dlatego dzisiaj prezentuję pyszny i ekspresowo szybki deser bananowo - jagodowy. 
Połączenie lekkiej śmietany, słodkich bananów i lekko kwaskowego smaku domowego dżemu jagodowego. Bajka! 


Składniki na 2 porcje:
  • 1 duży banan
  • 4 łyżeczki dżemu z jagód (użyłam domowego)
  • 200 ml śmietany 30%
Banana obieramy, kroimy w krążki. Wrzucamy do dwóch salaterek bądź szklanek. Do każdego naczynka dodajemy po 2 łyżeczki dżemu z jagód.
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy po kilka łyżek do każdego z naczyń.
Podajemy.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

PaniKa w kuchni Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template