Tym razem padło na drożdżówkę leniuszka, która jest tak prosta w przygotowaniu, że nawet początkujący sobie z nią poradzi a dodatkowym jej atutem jest to, że nie pobrudzisz sobie rąk jej wyrabianiem. Za ten brak wysiłku dostaniesz pięknie pachnące, puszyste i delikatne ciasto.
Naprawdę, wystarczy tylko chwila cierpliwości i drożdżówka będzie gotowa.
Składniki:
- 3 jajka
- 50 gram drożdży
- 0,5 szkl. cukru (jeśli lubisz mocno słodkie ciasto możesz dać więcej)
- 0,5 szkl. roztopionego masła (możesz też z powodzeniem użyć oleju)
- 0,5 szkl. ciepłego mleka
- 2,5 szkl. mąki
- kilka kropel aromatu rumowego - według uznania
Kruszonka:
- 100 g masła
- 100 g cukru (użyłam 50 g cukru z wanilią i 50 g zwykłego cukru)
- 200 g mąki
0 komentarze:
Prześlij komentarz