Składniki:
Do miski wsypać mleko, kakao i połamane herbatniki, wymieszać. W garnuszku rozpuścić cukier z wodą i margaryną. Płyn przelać do mieszanki mleka w proszku i herbatników, porządnie wymieszać - aby nigdzie nie było grudek suchego mleka, wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, odstawić do ostygnięcia.
Podawać.
- 1/2 kg mleka w proszku
- 2 łyżki kakao
- 5 opakowań herbatników
- 2 szkl. cukru
- 1/3 szkl. wody
- niecała kostka margaryny
Przygotowanie:
Do miski wsypać mleko, kakao i połamane herbatniki, wymieszać. W garnuszku rozpuścić cukier z wodą i margaryną. Płyn przelać do mieszanki mleka w proszku i herbatników, porządnie wymieszać - aby nigdzie nie było grudek suchego mleka, wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, odstawić do ostygnięcia.
Podawać.
0 komentarze:
Prześlij komentarz