niedziela, 3 maja 2015

Blok czekoladowy

Znacie? Lubicie? U mnie w domu cieszy się dużym powodzeniem... choć według mojego gustu jest za słodki. Blok czekoladowy (u mnie dzisiaj w formie kręgu) jest deserem, który nasyci chęć na słodkie na długo. Prosty i szybki w wykonaniu. Przepis pochodzi od cioci Iwony. 
Składniki:
  • 1/2 kg mleka w proszku
  • 2 łyżki kakao
  • 5 opakowań herbatników
  • 2 szkl. cukru
  • 1/3 szkl. wody
  • niecała kostka margaryny
Przygotowanie:

Do miski wsypać mleko, kakao i połamane herbatniki, wymieszać. W garnuszku rozpuścić cukier z wodą i margaryną. Płyn przelać do mieszanki mleka w proszku i herbatników, porządnie wymieszać - aby nigdzie nie było grudek suchego mleka, wyłożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, odstawić do ostygnięcia.
Podawać.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

PaniKa w kuchni Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template