Składniki:
Ząbek czosnku obrać, przecisnąć przez praskę i dodać do wystudzonej botwiny.
Ogórka obranego ze skóry i rzodkiewki, pokroić w pół krążki. Koperek i szczypiorek drobno posiekać, po czym wszystko to dodać do botwiny. Dodać jogurt naturalny, przyprawić i wymieszać. Na wierzch ułożyć obrane i przekrojone na pół jajko.
Podawać schłodzone.
- pęczek botwiny,
- 1 szkl. wody,
- 1 średni ogórek gruntowy,
- 1 ząbek czosnku,
- pęczek koperku,
- pęczek szczypiorku,
- około 5 średniej wielkości rzodkiewek,
- 400 g jogurtu naturalnego,
- sól, pieprz i cukier do smaku,
- 2 jajka ugotowane na twardo
Wszystkie warzywa i zioła umyć.
Botwinę kroimy na drobno, wrzucamy do garnka, zalewamy 1 szklanką wody i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu studzimy.
Ogórka obranego ze skóry i rzodkiewki, pokroić w pół krążki. Koperek i szczypiorek drobno posiekać, po czym wszystko to dodać do botwiny. Dodać jogurt naturalny, przyprawić i wymieszać. Na wierzch ułożyć obrane i przekrojone na pół jajko.
Podawać schłodzone.
0 komentarze:
Prześlij komentarz