piątek, 22 maja 2015

Truskawkowy pudding z chia

Sezon na truskawki powoli się rozpoczyna. Ich ceny są coraz bardziej atrakcyjne, więc warto się skusić. Dzisiaj propozycja śniadaniowa - pudding z chia na maślance z musem truskawkowym. Proste, pyszne i pożywne. 
Składniki:
  • 2 łyżki nasion chia,
  • 1 szkl. maślanki naturalnej,
  • 1 łyżeczka płynnego miodu,
  • 150 g musu z truskawek
  • 1 łyżeczka cukru do musu truskawkowego - opcjonalnie
  • 1 łyżka domowej granoli
Rozpoczynamy dzień wcześniej, wieczorem.
Nasiona chia wsypać do miski, zalać zimną maślanką, dodać miód, porządnie wymieszać trzepaczką, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
Kolejnego dnia pudding wymieszać, włożyć kilka połowę do pucharka, następnie wlać mus truskawkowy i drugą cześć puddingu. Wierzch posypać domową granolą.
Smacznego!

1 komentarze:

  1. Kasieńko, narobiłaś mi smaka na te chia <3 kup kup prosze jak tylko znajdziesz w dobrej cenie :D

    OdpowiedzUsuń

 

PaniKa w kuchni Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template