Składniki:
- 200 g wiórków kokosowych
- 50 g masła
- 3/4 szkl. cukru
- 2 łyżki mleka
- 2 białka
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Rozpuścić masło w garnuszku, dodać cukier i mieszać aż się rozpuści. Dodać mleko, wymieszać po czym wsypać wiórki kokosowe, jeszcze raz wymieszać wszystko dokładnie i odstawić do wystudzenia.
Ubić na sztywno pianę z białek i pod koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilę ubijać.
Do ubitej piany dodać masę kokosową i dalej ubijać na niskich obrotach (lub mieszać szpatułką).
Rozgrzać piekarniki do 180 stopni.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać łyżeczką porcję ciasta, zachowując niewielkie odstępy. Piec przez około 15 - 20 minut do lekkiego zrumienienia się ciasteczek.
0 komentarze:
Prześlij komentarz