Składniki:
- duże opakowanie jogurtu naturalnego - około 400 g
- 2 duże jajka
- 160 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 55 ml oleju
- 400 g mąki pszennej
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 150 g orzechów włoskich - posiekanych
- 150 g jagód - u mnie mrożone i odsączone z soku
W misce połącz jogurt, jajka, ekstrakt z wanilii oraz olej. Do wymieszanej masy dodaj resztę składników - zostawiając na później 1/4 ilości orzechów, wymieszaj, do połączenia się składników.
Gotowe ciasto wkładaj porcjami do papilotek i posyp pozostawionymi orzechami. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut - do suchego patyczka.
po upieczeniu wystudź na kratce.
Inspirowałam się przepisem z tej strony
0 komentarze:
Prześlij komentarz