Składniki:
- 500 g twarogu,
- 600 g jogurtu naturalnego,
- 5 jajek,
- 1 szkl. cukru,
- 30 g cukru z wanilią,
- 70 g mąki ziemniaczanej,
Spód:
- 200 g ciastek Hit z czekoladowym nadzieniem,
- 85 g masła
Wykonanie:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Spód: ciastka rozdrobnić w blenderze, dodać masło i miksować, aż masa będzie przypominała konsystencją mokry piasek. Masę ciasteczkową przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 20 minut.
Masa serowa: wszystkie składniki wrzucić do miski, zblendować na gładką masę, która będzie dość płynna. Masę delikatnie przelać na podpieczony spód, wstawić do piekarnika i piec przez około 50 - 55 minut. Po upieczeniu sernik wyciągnąć z piekarnika, studzić w temperaturze pokojowej, aż całkowicie stężeje. Najlepszy kolejnego dnia.
Smacznego :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz